Здравейте, в момента съм в отпуск по майчинство т.е. детето ми е под 3 г. Оказа се, че фирмата в която работя е много зле финансово и няма никаква възможност да ми плаща заплатата ако се върна на работа. В момента се издържа само на кредит, който нямам идея как погасява и има един единствен служител - шофьор.
Бих искала да попитам какви документи е необходимо да се подадат за да се поиска разрешение от ИТ за това съкращаване на щата и в какви срокове трябва да бъде направено. Благодаря предварително.
Здравейте, благодаря ви много за бързият отговор. Както писах- работодателя ми ПРЕДЛАГА тази заплата при положение, че се върна на работа. Предполагам, че ако не се съглася ще съкрати длъжността и аз така или иначе ще се озова на борсата. Въпросът е при какви условия ще мога да получавам 60% от брутното си възнаграждение, при положение че имам над 10 г. стаж в тази фирма. Благодаря ви отново!!
Здравейте,
имам следният казус: Скоро ми изтича първата година от майчинството и бих искала да се върна на работа, тъй като обезщетението за гледане на дете е твърде малко и няма да ни стигат средствата- мъжът ми е безработен. Проблемът е, че работодателя ми предлага близо 50 % по-ниска заплата, в сравнение с предишната, поради кризата. Има ли възможност по някакъв начин да се регистрирам в борсата по труда, за да ползвам обезщетения докато си търся друга работа. Предварително благодаря за отговора.